Větší, ale krásné...velké, ale krásné... obrovské, ale krásné

To, že má někdo štíhlou postavu automaticky neznamená, že bude většinovou společností považován za krásného. Stejně tak ani tlustá nebo obézní postava nepředurčuje jejího majitele k tomu, aby byl automaticky zařazen k těm ošklivým. Bohužel se to ale často stává (hlavně díky vlivu médií, která si všímají víc špíčků na břichu Ewy Farné než jejích krásných vlasů, očí, nebo dokonce skvělého hlasu!) a tlusté holky pak nemají chuť, ani energii dále se starat o svůj vzhled, kupovat oblečení a jinak se krášlit. Protože v očích většinové společnosti jim to stejně nepomůže.

Být tlustý v dnešní společnosti znamená nosit cejch. Být vyvrhel. Být odsouzený nejen k věčnému zadýchávání se, bolesti chodidel a kloubů, vysokému cholesterolu, cukrovce a brzké smrti, ale dokonce i k roli ošklivého káčátka, které má naději na proměnu v krásnou labuť jedině za podmínky, že zhubne. Jinak krása není možná. Jinak sorry kámo, ale seš moc tlustej na to, aby si byl hezkej, aby tě měly holky rádi, aby sis zašukal s nějakou sexy kostí...

A ti tlustí buď rezignují, nebo zhubnou, anebo se perou o svoje práva... a napadají hubené, protože ti hubení do nich neustále šijou, vysmívaj se jim... je to pořád dokola...

Přitom stačí jen jediné - mít se rád i se svými nedostatky, netrápit se kvůli nim, zaměřit pozornost na svoje přednosti, pěstovat je, hýčkat si je. Jedině když jsme opravdu spokojené, můžeme být krásné... a s vnitřní spokojeností a krásou přichází i krása vnější, které samozřejmě můžeme dopomoct vhodným oblečením a líčením :-)

Spousta tlustých dívek ani neví, co by jejich postavě prospělo, aby nevypadaly jak Hagridovy sestry - nevědí, jak se oblékat, jak se líčit, jak skrýt své nedostatky a zvýraznit své přednosti. Všechny ženy můžou být krásné :-)



Komentáře

Oblíbené příspěvky