Sladké mlsání ze zdravé výživy - recenze

Minulý víkend jsem byla nakupovat ve zdravé výživě někde ve Vršovicích. Záměrně jsem nakoupila spoustu sladkých ňaminek, abych vám mohla postupně napsat recenzi na jednotlivé produkty.


Celková cena nákupu byla 327 korun a kromě sladkých ňaminek tam můžete vidět 1) práškový zeleninový bujon Wurzl (bez éček a bez palmového oleje) - zatím neozkoušen, ale cena byla 86 korun.

2) Vedle něj je docela zajímavý chleba se sýrem a semínkama, který byl chuťově opravdu dobrý a hrozně se mi hodil k vege pomazánce od Alberta (příchuť kari, mango). Jediné mínus u něj je, že má ve složení napsaný "rostlinný olej", nevíme tudíž, jestli tam čistě náhodou není palmáč - asi jim napíšu maila s dotazem.

Teď to sladké

3) Šťáva z granátového jablka obvykle stojí 35 korun, ale kvůli blížící se expiraci byla o polovinu levnější. Já ji mám opravdu moc ráda a občas si ji kupuju. Má takovou příjemně trpkou chuť. Poprvé mi vůbec nechutnala, ale pak jsem si ji zamilovala. Asi to bude působit divně, ale hrozně ráda si ji naleju do skleničky na víno a vychutnávám si ji po malých doušcích.

4) Že nevíte, co je kombucha? To je ale velká chyba! Kombucha je moc zdravá a dobrá. Dal by se o tom napsat celý článek, ale na to se necítím (zas tak tomu nerozumím), takže v případě zájmu použije google :-) Já bych ráda popsala tuhle konkrétní kombuchu, kterou jsem ještě nikdy neměla. Ale o tom až příště, protože jsem ji zatím nenačla :-)

Sušenky

5) Jáhlové sušenky s brusinkami jsou chuťově opravdu specifické. Mají takovou divnou pachuť, že si na jednu stranu říkáte, že jich na rozdíl od klasických pšeničných sušenek nesníte moc najednou, na druhou stranu vás ale právě ta podivná chuť pobízí k tomu vzít si další a další. Ale myslím, že konečný výsledek je takový, že asi nesníte celý balíček naráz, na to jsou ty sušenky opravdu až příliš divné. To dokazuje i fakt, že jich mám doma pořád víc než půlku - a to jsem je kupovala před týdnem. Cena je 29 korun.

6) Bezlepkové kokosové sušenky za 22 korun mi fakt nechutnaly. Kokos tam byl cítit minimálně a převládala tam taková výrazná nakyslá chuť. Navíc celé složení bylo takové dost komplikované (velké množství přísad, kterým jsem nerozuměla). Příště rozhodně už nekoupím.

7) Melasky znám už z dřívějška a mám je celkem ráda. Obsahují samé srozumitelné věci (v základě celozrnnou pšeničnou mouku, ovesné vločky, třtinový cukr, řepkový olej + sezamové a lněné semínko, perníkové koření), jsou přiměřeně sladké a docela zasytí. K dopolední svačině jsem si vždycky vzala tři melasky a hrst oříšků a bylo to fajn. Pozitivní je i nízká cena (do 30 korun). Jediné, co bych jim vytkla, je, že byly extrémně tvrdé, což se mi ale dřív nestalo.

8) Čokoláda se sladem (45 gramů za 35 korun) měla 65 % kakaa a popravdě řečeno už si moc nepamatuju, jak chutnala. Určitě neměla nějakou divnou pachuť jako třeba čokoláda slazená stévií. Nic extra.

9) Hlavně mi nepřipomínejte matcha puding! Leží mi v lednici a já přemýšlím, jestli ho vyhodím do záchodu, do koše, někomu ho nabídnu, nebo se přemůžu a sním ho. Jako čokoládový puding nebyl taky žádná hitparáda, ale s přítelem jsme ho snědli. Ten ananasový matcha mi přijde ale vážně odporný, takový umělý. Matchu mám ráda jako čaj nebo v čokoládě, ale ten puding je prostě divný. No, asi bych se měla přiznat, že jsem zjistila, že pudingy nemusím tak nějak obecně, takže pokud vy je máte rádi, třeba by vám zachutnaly.

Komentáře

Oblíbené příspěvky