Nákup ňamek v eshopu Puritas.cz

Jak už jsem vám psala v nějakém dřívějším článku, hodně mě zaujala datlová pasta, kterou jsem náhodně zahlédla na stránkách eshopu Puritas. Říkala jsem si, že pasta by se dala použít jako přírodní sladidlo, které obsahuje jako bonus vlákninu. Navíc bych si doma mohla vyrábět vlastní raw tyčinky a tím bych ušetřila spoustu peněz (jedna raw tyčinka stojí minimálně 24 korun, kilo datlové pasty stojí 49 korun).

Protože mi přišlo škoda kupovat si dvě pasty za stovku a další stovku platit poštovné, rozhodla jsem se toho nakoupit víc. Zaangažovala jsem i kamarádku, a nakonec jsme měly nákup přesně za 2050 korun, tudíž jsme získaly nárok na poštovné zdarma. A to se vyplatí! Můj nákup, který vidíte níže na fotce, stál dohromady asi 730 korun.


Na obrázku můžete vidět 4 balíčky oříšků - kilo kešu (520 korun) a kilo mandlí (290 korun), půl kila lískáčů (175 korun) a čtvrt kila pistácií (184 korun). Obvykle skořápkové plody nakupuju v obchodě Bezobalu, ale jelikož jsem teď v úsporném šetřícím režimu a navíc nejezdím moc do centra, rozhodla jsem se, že dám tentokrát přednost ušetřeným penězům a času před ekologií. Zatím jsem ochutnala jenom pistácie, které byly dobré. Uvidím, jak na tom budou ostatní oříšky.

Dále vidíte na obrázku dvě zmiňované datlové pasty - neobsahují nic jiného, než rozšmelcované datle. Kilo stálo 49 korun. Dám vám vědět, jak se s pastou pracuje a na co všechno se dá použít.

Pak jsem si koupila svoje oblíbené žvýkačky Hugo, které neobsahují umělé sladidlo jako aspartam apod., ale pouze přírodní xylitol, který je navíc dobrý na zuby. Žvýkačky mají příchuť máty, ale chuť nevydrží příliš dlouho. Lepší zkušenost mám s příchutí skořice. Nenechte se mýlit objemným obalem, balení obsahuje pouze šest žvýkaček 😅 Cena na eshopu je 21 korun, v Country Lifeu jsem je koupila myslím za 24 korun (kromě máty a skořice tam měli ještě příchuť pomeranč).

Taky jsem si koupila balíček cizrnových chipsů Hummus Chips s příchutí citron a chili (hodně vzdáleně připomínají chipsy Lays limetka chilli), je jich fakt málo a cena je vysoká (32 korun za 45 gramů), ale oproti ceně v kamenné zdravé výživě, kde jsem na ně koukala posledně, to pořád šlo (myslím, že tam stály přes 35 korun, ale ještě ověřím).

Zbývající 3 věci jsou moje první vánoční dárky. Ne, nedělám si legraci, opravdu už nakupuju vánoční dárky 😅 Proč začínám už teď, vám vysvětlím v nějakém dalším článku. Každopádně jsem koupila rodičům dárkové balení tří terin (jakože paštik), které stálo 304 korun. Terinu už jsem jim kupovala minulé Vánoce a moc jim chutnala, tak snad budou spokojení i s touhle. Koblihovi jsem koupila čokoládu s kakaovými boby a solí ( 50 gramů za 67 korun) a mýdlo s konopným olejem (120 gramů za 39 korun).

***

Tenhle článek jsem napsala proto, že jsem se chtěla pochlubit, jaký jsem udělala skvělý kauf. Zároveň jsem vás chtěla informovat o eshopu, kde najdete spoustu produktů ze zdravé výživy (a ekodrogerie). Vlastně jsem nikdy žádné potraviny z eshopu nekupovala, když nad tím tak přemýšlím, přitom to může být o dost výhodnější, než nakupovat věci jednotlivě v kamenných prodejnách.

Pokud máte nějaký oblíbený eshop, kde mají velký výběr zdravých ňamin za rozumnou cenu, budu moc ráda za doporučení :-)


Komentáře

Oblíbené příspěvky